Čtvrtek

4. prosince 2025

Nyní

5ºC

Zítra

7ºC

Svátek má

Barbora

Pepperl+Fuchs: Od prvního senzoru k barevné mozaice úspěchu

18. června 2025 Komerční sdělení

Začínali jsme před 15 lety s čistým plátnem, odvážnými nápady a mnoha vizemi. Dnes tu máme pestrou mozaiku příběhů, práce a zážitků. Z malého týmu 86 lidí vyrostl silný hráč v regionu i globálním řetězci. A protože jsme rádi jiní, slavíme originálně – narozeninovým graffiti. Ohlížíme se v mozaice faktů – někdy bláznivých, jindy překvapivých, ale vždy pravdivých.

Expedice a sklad

Od roku 2010 jsme vyexpedovali 6 586 palet. Naskládané na sebe by o kilometr přesáhly Mount Everest. Poskládané za sebou by zaplnily D11 z Trutnova až do Prahy. Aktuálně uskladněné krabice by vyskládané do řady daly cca 4,5 km. Do centrálního skladu v Mannheimu jsme najeli přes 2 miliony km. To je jako 50× objet zeměkouli.


Roman Demuth, jednatel společnosti.

Administrativa

Od roku 2010 jsme zaúčtovali 516 000 zápisů, 50 000 faktur a vytiskli 1 456 519 výdejek. To by pokrylo třináctkrát Krakonošovo náměstí! A kdybychom za každou fakturu dostali korunu, mohli bychom u nás vybudovat krásnou relax zónu.

Lidé v číslech

Aktuálně u nás pracuje 300 lidí a 43 z nich je s námi od začátku. Průměrná délka zaměstnání je 6 let – dost času stát se profíkem i parťákem. Více než 49 % zaměstnanců u nás pracuje déle než 5 let. To je skvělé skóre! Složení týmu: 69 % žen a 31 % mužů. Překvapuje vás to ve fabrice? Průměrný věk zaměstnanců je 43 let – ideální mix zkušeností a energie. Nejčastější jména v týmu jsou Jana (14×) a Jan (10×). Rekordman v dojíždění ujede denně 43 km z Předměřic. A přestože může pracovat z domu, dává přednost kolegům a dobrému obědu.


Lukáš Ševčík, směnový mistr v oddělení skladu, a operátorka výroby Klára Hladíková.

Výroba

Téměř 1,95 milionu hodin práce – tolik by zvládlo 48 lidí za celý svůj profesní život. My to zvládli za 15 let! Za tu dobu jsme vyrobili 9 335 000 senzorů a dnes nabízíme téměř 2 500 různých produktů – a stále jich přibývá.

Kantýna

Dobré jídlo dělá dobrý den. A víme, co u nás vede.

Top snídaně: volské oko na housce
Top svačina: domácí karamelové řezy – mizí bleskovou rychlostí
Top dezert: zakysaná smetana s müsli a ovocem – zdravý, lehký a s láskou připravený v kantýně
Top oběd: bramborové knedlíky plněné uzeným se zelím – oblíbená klasika!

Za rok vypijeme 1 639 litrů limonády a 4 972 šálků kávy (nepočítáme automaty a kávovary v kuchyňkách).

Přijďte slavit s námi!

Tento rok je pro nás výjimečný. Už 15 let tvoříme příběh Pepperl+Fuchs v Trutnově. A chceme to oslavit společně s vámi. Přijďte vytvořit další barevný kousek naší mozaiky. Srdečně všechny zveme: „Přijďte slavit s námi!“ Těšíme se na vás!

Tým Pepperl+Fuchs Manufacturing s. r. o., Trutnov