Nejlepší horskou polévkou je Podzimní Dýňovka z Pomezní boudy
10. října 2021
57 snímkůPolévková trasa startovala u Galerie Celnice přímo na hranicích a končila u hotelu Javor ve Spáleném Mlýnu. U odborné poroty vyhrála Černavská bramboračka z horského penzionu Černava, kde také získali ocenění pro nejsympatičtější stánek. V hlavní kategorii ale nejvíce hlasů veřejnosti dostala Podzimní Dýňovka z Pomezní boudy.
Stupně vítězů Maloúpské vařečky 2021
Maloúpská vařečka (hlavní soutěž veřejnosti):
1. Pomezní bouda - Podzimní Dýňovka z Pomezní
2. Sokolí boudy - Hladká Anča (s liškami, slaninou a krutony)
3. U Kokrháče - Krkonošská hříbková
Profi vařečka:
1. Černava - Černavská bramboračka
2. Pomezní bouda - Podzimní Dýňovka z Pomezní
3. Sokolí boudy - Hladká Anča (s liškami, slaninou a krutony)
Vařečka sympaťačka:
1. Černava - Černavská bramboračka
2. Sokolí boudy - Hladká Anča (s liškami, slaninou a krutony)
3. Krmelec u Kraví hory - Smetanová polévka z čerstvých lišek (a tymiánem a opečenou slaninou)
Michal Bogáň
michal@trutnovinky.cz
Foto: Kateřina Svobodová