Čtvrtek

4. prosince 2025

Nyní

5ºC

Zítra

7ºC

Svátek má

Barbora

Jídlo na cesty bez starostí, pochvalují si výherci EXPRES MENU

8. prosince 2024

Jídlo na cesty bez starostí, pochvalují si výherci EXPRES MENU 20 snímků
Jana Elraei Kozáková, Andrea Svobodová a Ondřej Junek se stali vítěze naší soutěže s EXPRES MENU. Rodinná trutnovská firma vyrábí trvanlivá hotová jídla, která jsou vhodná na cesty, respektive do situací, kdy si chcete vychutnat plnohodnotné jídlo a vaření není možné. Anebo si jen zrovna chcete ušetřit čas v kuchyni. Každý z výherců získal z rukou jednatele firmy Adama Sogela voucher na nákup produktů v hodnotě 2000 korun.

„S EXPRES MENU mám tu nejlepší zkušenost. Nakupuji tady každý rok, protože jezdíme hodně kempovat a pravidelně využíváme hotová jídla. Dcera má oblíbenou svíčkovou, boloňská omáčka je luxusní – možná lepší, než bych zvládla doma. A samozřejmě nesmím zapomenout na hovězí guláš,“ sdělila Jana Elraei Kozáková. „Díky tomu, že budget na nákup je velký, tak určitě vyzkoušíme i nějaké novinky, ale zatím nevím co,“ dodala žena, která stejně jako oba další výherci správně odpověděla na soutěžní otázku.

Má EXPRES MENU v nabídce více dvouporcových jídel, jednoporcových jídel nebo je v obou kategoriích počet druhů stejný? Správná odpověď byla dvouporcových. „Šla jsem na jistotu, spočítala jsem si to na webu,“ usmívala se Jana. Podobně si odpověď zjistila i Andrea Svobodová, zatímco za Ondřeje Junka hlasovala a zaregistrovala jej do soutěže jeho žena.

„Každý rok jezdíme s partou na cyklistickou dovolenou, nejsme žádní velcí kuchaři, takže EXPRES MENU využíváme v podstatě celý týden,“ popisuje Ondřej svou zkušenost s jídlem ze sáčku s tím, že nejradši má všechno, v čem je kuře. V podnikové prodejně Poříčí měl ovšem dopředu jasně dané instrukce, jak s výhrou naložit. „Tentokrát jsem vybíral podle seznamu, jak mi ho napsala manželka,“ usmíval se. A za dva tisíce toho byla pořádně plná taška.

„To já bych chtěl vyzkoušet zvěřinu,“ prohodil naopak manžel paní Svobodové, které jí v EXPRES MENU dělal doprovod. Společně zažili první velkou zkušenost s hotovkami z trutnovské firmy letos v létě. „Jeli jsme s dalšími třemi páry auty na dovolenou do Itálie a když jsme večer vyndali jídlo, zjistili jsme, že všichni si vezeme EXPRES MENU,“ vyprávěla Andrea Svobodová. Oni měli guláš, maso tří barev, boloňskou a kari s tofu. „Myslím, že když člověk takhle jezdí a chce si dát plnohodnotné jídlo někde, kde nic není, tak je to úplně suprová varianta,“ dodal její manžel.

Michal Bogáň
michal@trutnovinky.cz
Foto: Michal Kriegler